26 Temmuz 2012 Perşembe

Namaz Kitabım

  Kuru bilginin kalıcı olmadığı malum. Bunun yerine çocukların öğrenme sürecine katıldıkları, hatta oyunu bir çeşit öğrenmeye dönüştürdükleri metodlar revaçta. Bu metodlar için de gün geçmiyor ki yeni etkinlik kitapları çıkmasın. Yahut her eğitim kitabının içine bir de aktivite bölümü eklenmesin.

Din eğitiminde de bu böyle. Hepiniz hatırlarsınız. Elif-be’yi öğrenirken ezberlenen şiirler pek yardımcı olur insana. Belki hala hatırınızdadır.

Bugün tanıtacağımız kitap ta bu minvalde. Konu sadece namaz. Ama namazla ilgili her şey bu kitaba dahil olmuş görünüyor. Bir çocuğun/insanın namazla alakalı öğrenmesi gereken hemen her şey bu sevimli kitapta toplanmış. Derli toplu hepsi bir arada.

Namaz, gusül, teyemmüm, namazla ilgili kıssalar, müezzin, niyet, namazın rükunları, şiirler, bilmeceler, bulmacalar, asr-ı saadetten hatıralar, kıbleyi nasıl bulacağımıza dair bilgiler, ezan, ezanın anlamı, ezan duası… daha neler var neler, hangi birini sayalım. Kısacası namazla ilgili her şey. Hem namazla ilgili her şey, hemen her detay hem de bunlarla ilgili etkinlikler, oyunlar aynı kitabın içinde.

5 vakit namazın kılınışı da resimlerle anlatılmış. Ayrıca yine namazların kılınışına dair kitapla birlikte verilen bir de oyun var: Namazın Kılınışı Yap-Boz Oyunu. 


Çocuklarımıza namaz eğitimi vermek önemli. Bu anlamda bize yardımcı olabilecek her güzel eser de başımızın tacı.


Kitabın Künyesi:
Bilal Yorulmaz (Yrd. Doç. Dr.)
Dem yayınları
İstanbul 2012
Kitapta namazla ilgili bazı tarihi bilgiler hikayelerle verilmiş.


 4 rekatlık namaz tablosu hazır. İstediğiniz namazı bu tabloda hareketleri ile belirtebilirsiniz. Namazın kılınışı ile ilgili yap-boz oyunu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails