9 Aralık 2009 Çarşamba

Üç Haydut ve Sarı Saçlı Bir Kız



Bu ayın çocuk dergilerine bakınırken, büfede bir çizgi film gördüm. Hamburg Çocuk Filmleri Festivali’nden izleyici ödülü, Chicago Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali’nden de Animasyon ödülü aldığını okuyunca ilgim daha da bir arttı. Zaten kapağındaki çizimler de gayet şirin görünüyordu. Eh, fiyatı da uygun olunca hemen aldık.


Bu çizgi film “Üç Haydut” (DIE DREI RÄUBER) adını taşıyor. Yetimhaneye götürülürken karanlık ormandaki üç haydut tarafından rehin alınan Tiffany’nin hikayesi. Aslında Tiffany rehin alınmıyor, kendisini rehin aldırıyor. Çünkü yetimhaneye gitmek onun için kabus gibi. Aslında zaten, oradaki çocuklar da kabusa benzer bir hayat içindeler. Kötü teyze tarafından zorla çalıştırılıyorlar. Neyse ki, Tiffany hem haydutların, hem de yetimlerin hayatını değiştiriyor. Karanlık sahnelerle başlayan çizgi film, çiçekli, pastalı, rengarenk görüntülerle bitiyor.


Bu animasyonu 7-9, 9-12 yaş grubu çocukları rahatlıkla izleyebilir kanısındayım. Bir de hala çocuk ruhunu kaybetmeyenler tabi ki.


Fragman burada.

2 yorum:

  1. Yazınızı okuduktan sonra hemen filmi temin edip izledim, gerçekten sadece çocuklar için değil büyükler için de eğlenceli bir yapımdı. Öneri için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de eğlenerek izlemiştim, artık sitemizden bizi takibe devam edebilirsiniz, iyi seyirler :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails