20 Haziran 2014 Cuma

Kız/Erkek arkadaş mevzusu

Gençlerle ilgilenen öğretmenlerin, genç evladı olan anne-babaların en çok zorlandığı konulardan biri de karçı cinsle imtihanlar.

Kişinin hormonlarının yoğun olarak çalışmaya başladığı dönemde karşı cinse ilgi duyması elbette ki çok normal. Neslin devamı için bu insanın içine konmuş fıtri bir özellik. Fakat kırmızı çizgilere yaklaşmamak adına bu ilginin de helal sınırlar içinde telif edilmesi mecburi.

Hiçbirimiz gençlerin bir anlık duyguya kapılıp bir ömür boyu sıkıntısını çekecekleri hatalara düşsünler istemeyiz. Bunun için en baştan önlem almak önemli.

Yaz okullarında tekrar gündeme gelen bu konu için uzman bir psikologtan aldığımız görüşleri ve gençlere de izletilebilecek bazı videoları burada paylaşalım istedik:



Eğitimcilere Tavsiyeler

1-Eğitimci öncelikle ve her zaman olduğu gibi kendini çok iyi sevdirmeli ki bu konuda söyleyecekleri genç tarafından ciddiye alınsın. Konu hakkında konuşurken genci rencide edici sözler söylenmemeli. Çocuk sizinle konuştuğu konuların yine sizin aranızda kalacağını bilmeli. Burada sınır çocuğa "kendine veya bir başkasına zarar verecek bir durum olursa gerekli önlemi alırım" gibi bir cümle ile ifade edilebilir.

2-Zinanın, flörtün haram olduğu kesin bir dille anlatılmalı. Beraber oturmakla birşey olmaz, yeterki elini tutma vs gibi esnekliklere yer verilmemeli. Haramın sınırlarını sadece Cenab-ı Hak belirler.

3-Çocuk ilgi alanına göre farklı aktivitelere yönlendirilmeli. Başka alanlarda yaşayacağı mutluluk, doygunluk hali yasak ilişkilerde arayacağı tatminin önüne geçecektir. Genci aktiviteye yönlendirmek ona spor dersleri broşürü vermek değildir. Onunla beraber futbol oynamak, resim yapmak ve bunları yaparken sizin de keyif almanızdır.

Bazı Videolar:

Çirkin Gerçekler:Flört



Neden Kız Arkadaşım Yok?



Evlilik Hakkında....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails